About us

Labels

They Inspired Me - Papercraft

Come and say something here...


Free chat widget @ ShoutMix

Amazon Contextual Product Ads

Cupcakes & Fancy Cookies

Monday, December 1, 2008

Last Saturday Sha hadiri kelas CC & FC dengan Kak Ida. Seronok betul rasanya bila berjaya hasilkan cupcakes & fancy cookies yang comel2. Tambah seronok bila tunjuk pada anak2... semua tak sabar nak makan kek comel mama buat. Fancy cookies yang sekotak tu habis sekejap jer, siap berebut lagi nak bentuk2 pilihan diorang. Balik Ipoh ni kena la cari bahan2 utk buat cc & fc utk anak2. Diorg dah pesan "Nanti mama buat byk2 lagi ya! Sedap la mama!" Seronoknya rasa bila dgr anak2 cakap camtu.
Ni la hasil sugar paste Sha yang pertama... takde la cantik sangat tapi seronok bila berjaya buat sendiri. Tak susah pun nak membuatnya. Lepas ni boleh la buat sendiri utk anak2.
Sambil2 belajar tu dok bersembang2 pasal anak2. Disebabkan Sha ada 3 orang anak yang menanti di bilik hotel tu Kak Ida dengan baik hati bagi extra cuppies utk Sha deco special for the kids. Jenuh juga la nak pikir nak lukis gambar apa. Bila bawa balik tunjuk kat anak2, diorang tanya "Mama lukis ultraman apa tu, Dyna ke Nexus ke Max?"... "Ntah la sayang, mama tak ingat camna rupa ultraman tu semua, mama main lukis je la"... hehehe...
Yang ni pula Sha deco guna butter cream & piping gel. Kena practice selalu utk dapatkan deco yang cantik. Paling susah sekali nak buat pink rose tu. Nasib baik Kak Ida sabar mengajar.
Inilah kesemua hasil kerja Sha waktu kelas CC ngan Kak Ida. Sesapa yang berminat boleh la melawat Kak Ida.
Ini pula Fancy Cookies. Ada beraneka bentuk. Berebut2 Akid & Irfan pilih bentuk yang diorang nak. Nasib baik Iffah kecik lagi. Kalau tak pening mama.

5 comments:

Ayu Firzara said...

Kak sha...
comelnyeh cc & fc tuh...
buat sendiri yer?
yeke ada kelas?
yuran brp?
macam susah je kan nak buat tuh...
tapiiii suke, colourful mcm scrapbook!
yum yum yum...
i like cupcakes!

merpati66 said...

salam sha lepas nie leh jadi cikgu ajar wat cc n fc ya....hehe org ipoh tak perlu turun kl belajar lagi ya ...

Kak Ida Bakery
http://merpati66.fotopages.com

Sha said...

salam kak ida, hehehe baru jer buat sekali mana boleh jadi cikgu lagi... tunggu la bila dah terer sikit nanti

kakchik said...

Shaaaaaaa....

comel-comelnya cuppies yang sha buat.

memang tangan sha tu kreatif la.

Sha said...

thanks kakchik... Alhamdulillah... anugerah Allah...

Recent News

Powered by Blogger.